Германия е изправена пред риска от по-дълга карантина

Хелге Браун

Германия е изправена пред риска от по-дълга карантина, ако регионалните власти не прилагат по-строги мерки за борба с коронавируса, заяви Хелге Браун, началник на канцеларията на германския канцлер Ангела Меркел, предаде Ройтерс.

"Всяко разхлабване на мерките сега създава вероятност от още по-дълга карантина", каза Браун в интервю за Ройтерс.

Браун с изявлението си намекна за желанието на част от германските провинции, сред които Долна Саксония и Баден-Вюртемберг, частично да отворят началните училища към средата на месеца.

Началникът на канцеларията на Меркел предупреди също така, че не бива да се стига до загуба на контрола заради разпространението на новата разновидност на коронавируса, която се появи първоначално във Великобритания.

Подобно на много други европейски страни, Германия се опитва да се справи с втората вълна на разпространение на коронавируса.

През последното денонощие в Германия бяха регистрирани 26 391 нови случая на заразяване с коронавирус. Общият брой на заразените в Германия е 1,84 милиона души. През последните 24 часа германските власти регистрираха 1070 нови смъртни случая. Общият брой на смъртните случаи от вируса в Германия е вече 37 607.

Германският канцлер Ангела Меркел и регионалните лидери на 16-те германски провинции във вторник взеха решение националната карантина да продължи до края на януари, припомня Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?