Германия екстрадира Северин Красимиров в сряда

Германия екстрадира Северин Красимиров в сряда

Заподозреният за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова – Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат в България в сряда, предаде БНР.

Както е известно, съдът в германският град Целе, където бе заловен 21-годишният мъж, уважи в петък искането на българската прокуратура той да бъде върнат в родината ни.

Още тогава германските власти влязоха в комуникация с правосъдното министерство, за да бъде уредено физическото предаване на Красимиров. Очаква се той да пристигне в София с полет от Франкфурт, като през цялото време ще бъде конвоиран от случжители на "Съдебна охрана".

След като кацне в столицата, заподозреният ще бъде отведен в Русе, където веднага да му бъдат повдигнати обвиненията – изнасилване, представляващо особено тежък случай и умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

До 72 часа, след като му бъдат повдигнати обвиненията, Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане.

Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна,че е убил, но не и че е изнасилил Виктория Маринова. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи.

Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд, отбелязва БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?