Германия иска български и румънски полицаи

Властите в германските градове Дортмунд и Дуисбург водят разговори с посолствата на Румъния и България за изпращане на румънски и български полицаи в двата града, съобщи румънската агенция "Медиафакс" като се позова на местното издание "Вестен".

Българските и румънските полицаи ще имат за задача да обяснят на своите сънародници, че мястото на боклука е в кофите за отпадъци и че трябва да се използват тоалетните, а не градинките на съседите.

Румънските и българските полицаи ще съдействат още на германските власти в двата града в областта Рур в борбата им с престъпността, но също така ще се опитат да помогнат на сънародниците си за интеграцията им в германското общество, като им обяснят какво е позволено и какво не. 

Така полицаите от двете страни ще трябва да научат румънците и българите на някои основни правила, като например това, че трябва да използват тоалетните, а не градината на съседите, както и че мястото на отпадъците е в кофите за боклук, казва Райнхолд Шпаниел, представител на кметството в Дуисбург, отговарящ за социалните проблеми. 

В този смисъл в края на септември Шпаниел е разговарял с представители на посолството на България в Берлин, а следващата седмица ще отиде и в посолството на Румъния, за да уточни подробностите относно присъствието на румънските полицаи. 

В момента в Дуисбург има около 8000 имигранти от Югоизточна Европа, отбелязва изданието.

Споделяне

Още от Европа