Германия налага пълна забрана на сайтовете с детска порнография

Правителството на канцлера Ангела Меркел одобри в сряда нов закон, който ще задължи всички Интернет-доставчици, базирани в Германия да блокират сайтовете с детска порнография. Новият закон задължава всички доставчици с повече от 10 000 клиенти или 97% от всички фирми в тази област, да блокират сайтовете, в които фигурират непълнолетни лица.

Полицейските власти редовно ще осъвременяват списъците с незаконни сайтове и ще ги предават на доставчиците. Потребителите, които се опитват да получат достъп до такива сайтове, ще се натъкват на червен надпис "Стоп!".

Доставчиците ще могат да събират лични данни, които да бъдат използвани в криминални разследвания срещу потребители, но данните няма да бъдат архивирани.

Разследващите органи ще бъдат информирани от доставчика и ще получат право да следят в реално време потребителите, които се опитва се да влязат в сайтовете с детско порно. Полицейската статистика показва увеличение с 11 процента на броя на германците, гледащи сайтове с детска порнография - с кадри с лица под 13 години. От 2936 случая през 2006 година, броят им е нараснал на 6206 през 2007 година.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?