Германия отчита ново рекордно увеличение на случаите на коронавирус

Германия отчита ново рекордно увеличение на случаите на коронавирус

Германия отбеляза ново рекордно увеличение на случаите на коронавирус за денонощие, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато нараства тревогата, че страната може да загуби контрол върху разпространението на заразата, с наближаването на по-студените месеци.

Институтът "Роберт Кох" заяви, че днес са потвърдени 2673 нови заразявания - най-голямото дневно увеличение от втората половина на април. Регистрирани са 8 нови смъртни случая, с което общият им брой достигна 9503.

В края на март и началото на април, когато епидемията в Германия достигна своя пик, страната регистрираше по над 6000 нови заразявания на ден.

"Трудното време - есенните и зимните месеци, - тепърва предстои", каза канцлерката Ангела Меркел по-рано тази седмица.

Проучване на института "Югав", направено по поръчка на ДПА, показва, че в Германия броят на хората, които възнамеряват да пътуват през втората половина на 2020 г., значително е намалял. Според изследването едва една пета планират пътуване, докато миналата година 41 процента са имали намерение да пътуват през същия период.

Има също така голяма въпросителна за празничния период в Германия през декември, след като много компании отменят своите коледни тържества, а прочутите германски коледни базари са изправени пред предизвикателството да вземат строги хигиенни мерки или дори са заплашени от отмяна на сезона.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?