Германия променя правилата за движение в полза на велосипедите и електрическите скутери

Германия променя правилата за движение в полза на велосипедите и електрическите скутери

Германското правителство планира мерки, които да облекчат придвижването на велосипедистите и ползващите електрически скутери за сметка предимно на традиционните автомобилисти. Това предвижда предложеният днес закон от транспортния министър Андреас Шойер, предаде ДПА в четвъртък.

Глобите за паркиране на тротоара, на велоалея или редом до друга кола се увеличават шест пъти до 100 евро (112 долара).

Електрическите тротинетки, които са позволени в Германия от два месеца и са източник на безпокойства заради това, че се карат по тротоарите, ще получат разрешение да се карат в бус лентите, както и по велоалеите според новите правила.

Бус лентите ще бъдат разрешени и за коли, превозващи най-малко трима души.

Придвижването на бъдещето ще изисква приспособимост, каза пред в."Билд" Шойер. Предстои много работа, за да станат пътищата ни по-безопасни, по-екологични и по-адекватни, каза той.

Карането на велосипед трябва да бъде по-безопасно, отбеляза още Шойер, допълвайки, че услугите за споделено пътуване трябва да бъдат насърчавани.

Министърът планира промените, които трябва да бъдат одобрени от правителството и след това от двете камари на парламента, да влязат в сила преди края на годината.

Споделяне

Още от Европа