Германия с рекорден дневен ръст на новите случаи на коронавирус

Германия с рекорден дневен ръст на новите случаи на коронавирус

Германия съобщи за най-големия брой на нови случаи на коронавирус за денонощие, докато общият брой на смъртните случаи свързани с вируса, надхвърли 20 000, предаде Асошиейтед прес. Националният център за контрол на заболяванията, институтът "Роберт Кох", съобщи днес, че 23 679 нови случая са потвърдени през изминалите 24 часа - малко над предишния рекорден брой от 20 ноември - 23 648.

Частичният локдаун, който започна на 2 декември, успя да предотврати ускоряването на инфекциите, но броят на новите случаи на дневна база остана приблизително на същото равнище през последните седмици, вместо да спадне. Засилват се исканията за по-твърд локдаун по Коледа и Нова година и някои провинции вече въведоха по-строги ограничения.

Това е така донякъде защото смъртните случаи, които бяха относително малко в Германия в сравнение с няколко други европейски страни, се увеличиха забележимо, отбелязва АП. Днес бе съобщено за още 440 починали през изминалото денонощие, след рекордния дневен ръст от 590 вчера. С това общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавируса в Германия, достигна 20 372.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?