Германия ще депортира рекорден брой мигранти с отказан бежански статут

Германия ще депортира рекорден брой мигранти с отказан бежански статут

Германските власти възнамеряват да депортират рекорден брой кандидати с отхвърлени молби за убежище през 2017 година, предаде Ройтерс.

Федералната република е депортирала вече рекордните 80 хиляди мигранти с отказан бежански статут през миналата година и този брой ще се увеличава през 2017 година, заяви пред неделното издание на вестник "Билд" Петер Алтмайер, началник на политическия кабинет на канцлера Ангела Меркел.

За да успокои недоволството на консервативните среди от решението на Меркел да отвори границите на Германия през 2015 г. за бежанците, ръководството на нейната партия Християндемократически съюз започна да настоява за по-голям брой депортации на мигранти, чиито молби са били отхвърлени, както и на чужденци, извършили престъпления.

Алтмайер заяви, че е важно тези хора да бъдат своевременно връщани в страните си, за да се поддържа високо равнището на обществено одобрение към системата за предоставяне на убежище.

По думите му близо половината от подадените през 2016 г. 700 хил. молби са били отхвърлени, което свидетелства за очаквания нов рекорд на депортациите през 2017 година.

Споделяне

Още от Европа