Германия започва да отваря затворени предприятия

Училищата ще заработят в горните класове, продължава дебатът за малките ученици и детските градини

Германия започва да отваря затворени предприятия

Германия се готви за нова фаза в борбата с коронавирусната епидемия, като днес някои предприятия ще получат разрешение да се върнат към работа след едномесечно прекъсване, предаде ДПА.

Работата на германските заводи е ключов фактор на българския бизнес, тъй като много български предприятия са директно зависими от производствения цикъл на немските корпорации.

В Германия отварят врати също малки и средни магазини, с площ по-малко от 800 кв.м., макар че 16-те провинции имат различни правила за връщането към работа.

Разрешение да подновят работа ще получат и автокъщи, продавачи на велосипеди и книжарници. В някои провинции в този списък са и зоопарковете.

Училищата ще отворят врати за по-възрастните ученици, които се явяват или готвят за изпити, в Саксония, Берлин и Бранденбург. Други провинции се готвят да отворят училищата по-късно тази седмица или в началото на май.

Продължава дебатът за грижите за по-малките деца. Очаква се днес да се състои заседание на работна група, която да обсъди постепенното подновяване на работата на яслите и детските градини в страната.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?