Германска автомобилна компания с интерес да направи завод край Русе

Германска автомобилна компания с интерес да направи завод край Русе

Германска компания има интерес да направи свой завод в района на Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията БАДЕР (BADER GmbH & Co. KG), която се проведе в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин, съобщи пресцентърът на министерството на икономиката.

БАДЕР е в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са ѝ водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др. Компанията планира да направи у нас фабрика за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи. Целта била производството да започне през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

"Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица насърчителни мерки за стратегически инвеститор", каза зам.-министър Александър Манолев. Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. "В него работят над 50 000 души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места", допълни икономическият заместник-министър.

БАДЕР са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?