Германската "Мултивак" ще инвестира още 15 млн. евро в България

Германската "Мултивак" ще инвестира още 15 млн. евро в България

Германският лидер на пазара на опаковъчни машини "Мултивак" е готов да инвестира 15 млн. евро за изграждане на нова производствена база в България.

Това е станало ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Кристиян Трауман, управител на "Мултивак" и Ивайло Димитров, който управлява българския клон на германската компания, съобщи Министерство на икономиката.

В момента "Мултивак" има предприятие у нас с 35 работника за сервиз и производство. Новата инвестиция от 15 млн. евро ще бъде вложена в изграждане на производствена мощност за части и модули за машини в следващите три години.

Намеренията са за разкриване на още 70 работни места за висококвалифицирани специалисти. За локация на инвестицията компанията се е спряла на "Индустриална зона Божурище".

Председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев посочи, че предвид заявените намерения, компанията отговаря на условията за получаване на приоритетен клас инвеститор и предостави на ръководството необходимите документи за кандидатстване.

Персонален мениджър от агенцията ще съдейства на германците за реализиране на инвестицията.

"Мултивак" е семейна фирма със 75 дъщерни компании по света. Има 7 фабрики и 150 000 продадени автоматични опаковъчни машини в 140 страни по света.

Компанията е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения, световен лидер на пазара на термоформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и готови производствени линии.

В групата "Мултивак" работят над 4600 служители в цял свят, а 1500 от тях са базирани в централата в германския град Волфертшвенден.

Споделяне

Още от Бизнес