Германската полиция е арестувала заподозрения за отравянето на бебешката храна

Германската полиция е арестувала заподозрения за отравянето на бебешката храна

Германската полиция е задържала заподозрения за отравянето на бебешката храна. Името му не се споменава. Според говорител на полицията мъжът е от района на Тюбинген и много прилича на човека от разпространената снимка на предполагаемия изнудвач, съобщи БНР, позовавайки се на местните медии.

Службите са стигнали до заподозрения след множество сигнали на граждани. Над 650 сигнала са подали германски граждани в полицията. Според разследващите мъжът вероятно не действа сам. Все още не е ясно, дали задържаният от полицията в Констанц мъж е търсеният изнудвач. Той поиска 10 милиона евро откуп от няколко търговски вериги. В противен случай заплашваше, че ще остави в различни супермаркети нови 20 отровени храни. Днес изтича срокът за плащане на откупа.

Тойе отправил заплахата си в писмо до полицията и няколко вериги немски супермаркети още в средата на септември. Във Фридрихсхафен, южна Германия, бяха открити бурканчета бебешка храна, съдържащи етиленгликол - основна съставка на антифриза. Отравянето с този алкохол е спешно състояние, което изисква бърза медицинска намеса.

Споделяне

Още от Свят