Германската полиция претърсва градина в разследването по случая Мадлин Маккан

Германската полиция претърсва градина в разследването по случая Мадлин Маккан

Германската полиция продължи днес да претърсва за трети пореден ден градина в околностите на Хановер във връзка с разследването на изчезването на британското момиче Мадлин Маккан през 2007 г. в Португалия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

При престърсването на мястото полицията използва багери, обучени кучета, лопати и гребла. Следователите опънаха две палатки и продължиха да копаят още по-дълбоко в земята, след като по-рано тази седмица отсякоха дървета и храсти в градината.

Прокуратурата не каза какво търсят следователите. Говорителка на прокуратурата в Брауншвайг заяви, че не може да коментира нищо повече от това, че дейностите на мястото са свързани с разследването по случая с момичето. Не е ясно още колко време ще продължи претърсването.

Мадлин беше на три години, когато през 2007 г. изчезна от апартамент в португалския курорт Прая да Луж по време на семейна ваканция.

Миналия месец германските власти казаха, че са установили 43-годишен германски гражданин като заподозрян по случая и го разследват по подозрение за предумишлено убийство. Според тях мъжът, който в момента е в затвор в Германия, е прекарал много години в Португалия, включително в Прая да Луж около времето на изчезването на Мадлин, и е осъждан за "сексуални контакти с момичета".

Споделяне

Още от Европа