Германски актьори се напиха по време на спектакъл

Германски актьори се напиха по време на спектакъл

Актьори от експерименталния театър "Schauspiel" във Франкфурт се напили по време на представление по книгата на руския автор Венедикт Ерофеев "Москва – Петушки" и паднали от сцената, съобщава във вторник вестник "Билд".

Като реквизит в представлението изпълнителите използвали истинска водка, за което зрителите си нямали понятие. Четирима актьори седяли на сцената на железни столове, периодично си наливали в чашите и си пийвали.

Постепенно действието на сцената започнало де придобива ексцентричен характер. От време на време актьорите скачали и крещяли на развален руски "Настрофье!". После разпръснали листовете с текстовете на ролите си по сцената и преминали към импровизации, като започнали да наливат водка и на зрителите.

Един от тях вече не можел да стои на краката си, друг се подхлъзнал на разпръснатите листа и паднал. Междувременно публиката изглеждала доволна и ръкопляскала, предполагайки, че всичко това е част от спектакъла.

Пълното опиянение на актьорите станало очевидно едва след като един от тях паднал от сцената с гръб към зрителната зала заедно със стола си, а друг се свлякъл под масата. Тогава побягнали първите зрители, в залата и фоайето настъпил хаос.

Били извикани пожарникари и лекари. Един от актьорите бил натоварен на линейка на "бърза помощ", но започнал да буйства и лекарите извикали полиция. Накрая бил откаран в болница. За ликвидиране на последиците от спектакъла "Пътешествие до Петушки" (Die Reise nach Petuschki) общо били ангажирани три оперативни патрула на полицията, четири полицейски коли, както и полицейски кучета.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?