Германски работодатели търсят готвачи и сервитьори

Германски работодатели търсят готвачи, сервитьори и помощници в кухнята за предстоящия сезон, съобщи в четвъртък във Варна мениджърът на европейската мрежа EURES Славка Радева по време на международната туристическа борса.

На форума присъстват представители на Германската централа за международно и специализирано посредничество в Бон. Предлаганите работни места са за цялата страна. Радева обясни, че няма възрастови ограничения към кандидатите. Те обаче задължително трябва да имат опит по специалността си и да владеят добре немски, като за сервитьорите изискването е да знаят езика отлично.

Радева уточни, че офертите са за сезонна заетост, но ако наетите българи се представят добре, имат шансове да останат на работа и след като изтекат шест месеца. Заплатите, които предлагат германските работодатели, са между 1200 и 1900 евро.

На борсата се представят и най-големите работодатели от Северното Черноморие, каза директорът на Регионалната служба по заетост във Варна Пламен Начков. По думите му всяка година туристическият сектор наема между четири и пет хиляди души. Очаква се на борсата да бъдат представени поне 700 свободни работни места.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?