Германски туроператори пренасочват чартъри към България след кризата в Тунис

Германски туроператори пренасочват чартъри към България след кризата в Тунис

Някои от германските туроператори са пренасочили чартъри към България след кризата в Тунис, заяви по време на Роженския събор заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, цитирана от БТА.

Тя се позова на справки и съобщения от търговските представители на страните в ЕС. Според справките страните, към които са пренасочени чартърите от Тунис, са Турция и България. Отразява се някакво преразпределяне на отношението на германските туроператори в полза на България, допълни заместник-министърът.

Новите пазари, към които ще се фокусира рекламата на българския туризъм, според заместник-министър Георгиева ще станат ясни след предстоящото на 23 юли заседание на Националния съвет по туризъм. На него трябва да се одобри националната реклама за 2016 г. Имаме амбицията да създадем един общ продукт между България и съседните страни, защото е разбираемо, че туристите от далечните дестинации идват, за да видят повече от една страна в съответния регион, допълни Ирена Георгиева.

Според нея относително новите далечни пазари, на които се разчита, са Китай, Индия, Корея. Традиционни пазари, на които ще развиваме реклама, са страните от ЕС, Казахстан, Азербайджан, Молдова, допълни Георгиева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?