Германски вестник получи имейл, с който се поема отговорността за нападението в Дортмунд

Германски вестник получи имейл, с който се поема отговорността за нападението в Дортмунд

Имейл, с който се поема отговорността за нападението срещу Борусия-Дортмунд, беше получен в редакцията на берлински вестник, съобщи ДПА.

Анонимният имейл е получен във в. "Тагешпигел" в четвъртък, съобщи снощи вестникът. В него се споменава Адолф Хитлер, изказват се оплаквания от мултикултурализма, и се отправя заплаха за ново нападение на 22 април, когато "ще се пролее червена кръв". На същия ден в Кьолн ще се състои демонстрация срещу партийната среща на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия", отбелязва в. "Тагешпигел".

В момента документът се разглежда от прокуратурата в Карлсруе, съобщи говорителка на прокуратурата.

На мястото на нападението срещу автобуса на отбора бяха открити три идентични писма, с които се поема отговорността за атентата. Те показват, че извършителите са били ислямисти. Вчера обаче германските сили на реда изразиха мнението, че писмата са фалшиви.

Отговорност за нападението вече поеха и леви екстремисти, но прокуратурата очевидно се съмнява в достоверността на твърденията им.

Един човек, иракски гражданин, беше задържан във връзка с нападението, припомня ТАСС. Оказа се, че той е член на Ислямска държава, но вероятно няма отношение към нападението. 

Споделяне

Още от Свят