Германският бизнес е против нова отсрочка за Брекзит

Председателят на Федерацията на германската промишленост Йоахим Ланг

Ръководителят на влиятелна германска индустриална асоциация предупреди днес да не се дава на Великобритания нова отсрочка на излизането ѝ от Европейския съюз в последния момент, предаде Асошиейтед прес в сряда.

Председателят на Федерацията на германската промишленост Йоахим Ланг каза, че макар за фирмите Брекзит без сделка да е "категорично най-лошият сценарий", удължаването на крайния срок в последната минута само ще увеличи несигурността.

Вече дадената отсрочка донесе "ненужни разходи" за фирмите и не даде тласък на политическите преговори, аргументира се Ланг. Според него ново отлагане трябва да бъде дадено само при наличие на "ясна пътна карта", която да има британска парламентарна подкрепа. Както изглежда, британското правителство "си играе с огъня", предупреди Ланг.

Германския индустриалец изтъкна, че около половин милион германски работни места са икономически обвързани с Великобритания, и прогнозира, че при Брекзит без сделка, може да бъдат засегнати хора, чийто брой ще е "петцифрено число".

Споделяне

Още от Европа

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?