Германският министър на икономиката вече няма "илюзии за Гърция"

Германският министър на икономиката Филип Рьослер в интервю за сп. "Фокус" изрази за сетен път разочарование във връзка с усилията на Гърция да приложи необходимите реформи, за да се справи с кризата, съобщава в неделя гръцкият в. "Етнос", цитиран от БТА.

Вече нямам илюзии, предложих заедно с германски компании редица мерки на гръцкото правителство, гърците почти не откликнаха на офертите ни, казва Рьослер.

На 22 юли министърът на икономиката на Германия публично изрази съмнения за оставането на Гърция в еврозоната, като изтъкна, че няма нищо страшно, ако тя напусне валутния съюз.

В интервюто за държавния телевизионен канал ARD Рьослер бе заявил, че е "много скептичен" по отношение спасяването на Гърция. Той добави, че най-вероятно е Гърция да не успее да изпълни ангажиментите към кредиторите, като каза, че е ясно, че "ако не изпълни условията, тогава не може да има други траншове от заемите за нея".

В заключение Рьослер изрази становище, че "идеята за излизане на Гърция от еврозоната е загубила елемента на страх", отбелязва гръцкото издание.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа