Германският външен министър ще продължи да пътува с интимния си приятел

Германският външен министър ще продължи да пътува с интимния си приятел

Интимният партньор на германския външен министър Гидо Вестервеле заяви, че ще придружава министъра на възможно най-много чуждестранни визити, след като опозицията повдигна въпроса за възможен конфликт на интереси, съобщи Ройтерс.

Михаел Мронц, германски бизнесмен, подчерта, че сам плаща разходите за пътуванията си с Вестервеле и ще продължи да го придружава. В момента той е в Южна Америка заедно с Вестервеле, първия германски министър, признал, че е хомосексуален.

Неотдавна един от лидерите на опозиционната Германска социалдемократическа партия повдигна въпроса дали Мронц използва чуждестранните пътувания на министъра, за да "урежда бизнес сделки". Предшественикът на Вестервеле предупреди министъра за възможен конфликт на интереси.

"Бих искал да придружавам господин Вестервеле на неговите пътувания, винаги когато имам време", каза Мронц. Той има връзка с първия дипломат от 2004 г. Преди визитата в Южна Америка той придружи Вестервеле в Китай, Япония и Испания.

"Очевидно сам плащам пътните си разходи", добави Мронц, организатор на събития като Световното първенство по лека атлетика в Берлин.

Говорител на Вестервеле заяви, че няма нищо необичайно партньор да придружава министър и че Мронц не е част от бизнес делегацията до Южна Америка.

"Тези тенденциозни изявления са пълни с плоски инсинуации. Правя точно това, което правеха предшествениците ми", каза Вестервеле, който за кратко време се превърна в необичайно популярен министър.

Споделяне

Още от Европа