Германците плащат повече за сърфиране в интернет от останалите граждани на ЕС

Германците плащат повече за сърфиране в интернет от останалите граждани на ЕС

Германските потребители на мобилни услуги плащат много повече от гражданите на останалите страни в ЕС за неограничено сърфиране в интернет, предаде ДПА, позовавайки се на данни от сравнително проучване на уебсайта Веривокс (Verivox).

В Германия ползващите услугите на Дойче Телеком (Deutsche Telekom) плащат 80 евро на месец за неограничено сваляне от интернет при 35 евро в Холандия, 40 евро във Франция и 49 евро в Швеция.

Дойче Телеком въведе наскоро твърда тарифа за неограничено мобилно сърфиране в Германия. Конкурентите от Водафон (Vodafone) и Телефоника/О2 (Telefonica/O2) не предлагат тази услуга.

Анализаторите на Верифокс разглеждат всички тарифи, предложени от мобилните доставчици в 10 европейски страни.

Няколко от тях предлагат висок месечен лимит за сваляне. При него обаче скоростта на сваляне се забавя, след като се достигне лимитът.

В Полша филиалът на Дойче Телеком Т-Мобайл (T-Mobile) предлага ограничение за сваляне от 100 гигабайта за 19 евро месечна такса. Италия също предлага относително евтина месечна тарифа от 25 евро до 100 гигабайта, а в Испания потребителите на мобилен интернет могат да свалят до 25 гигабайта за 32 евро на месец.

В Австрия тарифата е относително висока, с месечна такса от 69,73 евро до 60 гигабайта.

Според експерта на Веривокс Кристиан Шиле причината за високите месечни такси в Германия е в по-малката конкуренция в сравнение с останалите страни в ЕС.

Споделяне

Още от Европа