Гешев от "Как е времето в Москва" до "Не се притеснявам да разследвам Пеевски" (видео)

Евродепутатът Алексадър Йорданов: Сърбия няма да влезе в ЕС, докато крие Цветан Василев. Защитете тази позиция, ако сте демократи!

Гешев от "Как е времето в Москва" до "Не се притеснявам да разследвам Пеевски" (видео)

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Брюксел. Там се срещна с журналисти от няколко български медии. Гешев на няколко пъти бе питан от Атанас Чобанов от "Биволъ" за делото КТБ и депутата Делян Пеевски. Последваха отговори от типа "Знам, че обичате прокуратурата", "Как е времето в Москва" и "Аз съм видял този, за когото има доказателства". После главният прокурор заяви, че руската държава пазела банкера Цветан Василев с помощта на сръбската държава.

Гешев все пак обясни, че не се притеснява да разследва никого – Пеевски, друг депутат или министър.

Главният прокурор получи неочаквана помощ от бъгларския евродепутат Александър Йорданов. Той се ядоса от въпрос на Чобанов му се развика да не говори глупости.

"Я се дръжте културно! Сърбия няма да влезе в ЕС, докато крие такива като Цветан Василев! Няма влизане! И защитете тази позиция, ако сте демократи и журналисти, а не дребни провокаторчета! Как не ви е срам! Заради такива като вас ли правихме демокрацията? Дребни провокатори!", заяви той на висок тон.

Видеото от разговора бе публикувано в Youtube канала на прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България