Гешев вече не е радост за Недялко и "ПИК"

Издателят на "ПИК" Недялко Недялков, най- всеотдайният "промоутър" на главния прокурор Иван Гешев, предупреди, че е напът да свали доверието си от него. Жълто-кафявият сайт, специализиран в пропаганда, манипулации и "сензации", хвърли поредна "бомба", препечатвайки остър критичен материал срещу Гешев и то не от друг, от заклеймяваното в същия сайт издание "Сега".

Коментарът "Шерифът на народа с кураж на мишелов" се появи във вторник вечерта в издавания от Недялков сайт.

Това предизвика недоумение сред публиката, тъй като "ПИК" е не просто медия, а инструмент за натиск, омаскаряване и мръсни поръчки срещу всеки "враг" на "стабилността", олицетворявана от премиера Бойко Борисов, главния прокурор и ползващите се от благоволението им бизнесмени.

Миналата есен "ПИК" стана организатор на демонстрации в подкрепа на кандидатурата на Гешев за главен прокурор. Агитката, състояща се от почти безсловесни младежи в тъмно облекло, бе предвождана лично от издателя Недялков или от главния редактор на сайта му, и бе снабдена с плакати в прослава на Гешев: "Шерифът на народа", "Гешев е радост" и пр.

В следващите дни и месеци изданието даде всичко от себе си да отразява и защитава всяко решение, действие и стъпка на главния прокурор, който на свой ред се обяви скромно за "инструмент в ръцете на Господ".

Ето защо предупредителният залп, дошъл от най-предания глашатай на Гешев и Борисов, изненада публиката с препечатването на коментара на в. "Сега", в който са атакувани две "свещени крави" на "стабилността", защитавана от "ПИК" – коментарът е посветен на отказа на главния прокурор да се занимава с SMS-ите между хазартния бос Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов.

Недялков реши да обясни на фейсбук страницата си какво го е подтикнало да направи това.

Причината била, че Гешев "се задоволява с констатации преди журналисти", а изостава работата по най-важните наказателни дела от "списъка на Недялков". Става дума за делата срещу евродепутата от БСП Елена Йончева, срещу Корнелия Нинова за "Техноимепкс", срещу Цветан Цветанов за "Апартаментгейт", срещу Арман Бабикян.

"Васил Божков уж е преследван, но забелязвам някакво маркиране по темата - дали наистина се прави всичко необходимо, за да го върнат от Дубай? Както и Цветан Василев от Белград...", пита Недялко Недялков.

Той се възмущава, че Гешев не прави нищо срещу бизнесмена и издател Иво Пропокиев: "Само Цацаров се мъчи през КПКОНПИ, докато Гешев се задоволява с констатации пред журналисти... И предпочита да лови предимно селски обирджии от махалите и бостаните... Изобщо доверие трудно се гради, но лесно се губи. Аз и колегите ми дадохме всичко от себе си по каузата "Гешев" с убеждението и мотива, че ВСИЧКИ ПОСОЧЕНИ ПО-ГОРЕ СЮЖЕТИ ЩЕ БЪДАТ СПРАВЕДЛИВО ПРИКЛЮЧЕНИ. Това не се случва. Доверието ми е пред изчерпване."

По-нататък Недялков дори си позволява признанието, че главният прокурор в България е недосегаем – непростима "ерес" за всеки поклонник на обвинител №1 на републиката.

"Не е велика болка, разбира се. Кой съм аз, че да търся сметка на цял главен прокурор, недосегаем, със 7-годишен мандат? И все пак, за да бъда чист пред съвестта си, ще продължавам да питам и да напомням за несвършените обещания", завършва патетично Недялков.

Не е ясно дали той ще получи поне символично удовлетворение със следващия голям "удар", готвен от Гешев. Както стана известно, от ДАНС вече са изпратили в прокуратурата папките от проверката на най-големите привитизационни сделки. И както анонсира Гешев, той ще се захване първо с "Кремиковци". Това означава поредно облъчване на обществото с опорката "Костов е виновен", до която се прибягва във всеки момент, когато вниманието трябва да бъде отклонено от текущи скандали и афери за милиарди.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?