Гимнастичката Алина Кабаева напусна Руската Дума, става медиен шеф

Алина Кабаева

Олимпийската и световна шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева прекрати предсрочно пълномощията си на депутат в Руската Дума, за да стане шеф на един от най-големите руски медийни холдинги, предаде ИТАР-ТАСС.

След като в понеделник стана ясно, че Кабаева е поискала да напусне руския парламент, по-късно от холдинга "Национална медийна група" съобщиха, че след като "Кабаева Алина Маратовна в продължение на шест години оглавяваше обществения съвет на "Националната медийна група е приела предложението да заеме поста на председател на съвета на директорите".

31-годишната Кабаева от 2007 г. е два мандата депутат от партията "Единна Русия", подкрепяща руския президент Владимир Путин, с когото жълти издания твърдяха, че гимнастичката има любовна връзка.

"Национална медия група" притежава 72.4 процента от Пети канал, 25 на сто от Първи канал, 69% от РЕН ТВ, както и 49.9 процента от холдинга "Нюз Медия", който притежава телевизионния канал LifeNews, вестниците "Известия", "Твоят ден", "Живот" и "Маркер", както и списанието Bubble и портала super.ru.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят