Гладната стачка в "Български пощи" спира

Гладната стачка в "Български пощи" спира

Гладната стачка, обявена от служители на държавното дружество "Български пощи", спира. Ръководството на компанията и синдикат "Защита" са постигнали съгласие за прекратяване на протеста след разговори, в които участва и омбудсманът Мая Манолова.

Ръководството на "Български пощи“ отново потвърди ангажимента си да изплаща ваучери и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в договорените размери, като всички други възникнали въпроси се обсъждат в конструктивен диалог, съобщиха от дружеството

Гладуващите в знак на протест служители на пощите бяха 14. Стачката започна първо служителката Златка Младенова, която гладува повече от седмица заради спрените ваучери за храна и парите за клас прослужено време. Според Младенова допълнителните плащания са спрени, тъй като служители разкрили нарушения на ръководството на пощите.

Тогава от ръководството на дружеството обясниха, че има забавяне на парите на тези служители, които са се присъединили към колективния трудов договор в компанията, по-късно. Още тогава от ръководството увериха, че дължимите суми ще бъдат платени до края на месеца.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?