Гласувайте за президент на САЩ - в "Червената къща"

Центърът за култура и дебат "Червената къща" предлага и българските граждани да изразят мнението си кой да е новият президент на САЩ.

В сегашния глобален свят американският президент е своеобразен глобален президент и неговите решения определят съдбата на хората и държавите в различни части на света, посочват от "Червената къща". Това, кой ще е новият президент на САЩ ще определи:

  • Какво ще се случи в Ирак
  • Ще се прилага ли Договорът от Киото
  • Каква ще е ролята на ООН в съвременния свят
  • Ще има ли международен криминален съд за престъпления срещу човечеството, или САЩ ще стоят над глобалното правосъдие
  • Ще има ли НАТО или организацията ще бъде заменена с плаващи коалиции по конкретни поводи (като коалицията на желаещите)
  • Какво ще е бъдещето на американо-европейските отношения...

Именно тази глобална роля на американския президент в началото на XXI-ви век ни кара да мислим, че всеки гражданин на света трябва да има право да гласува на американските избори. Това - за съжаление - за сега не е възможно, но "Червената къща" взе инициативата да поправи тази глобална несправедливост.

Днес ние предлагаме на всички, които искат да упражнят въображаемото си право да изберат най-важния президент в света, да направят това.

Вярваме, че средствата за масова информация достатъчно подробно следяха предизборната надпревара отвъд океана и дадоха на българските граждани ясна представа за разликите в позициите на двамата кандидати, за да можем да направим информиран избор. Ние не ви питаме кого бихте избрали, ако бяхте гражданин на САЩ. Нашето питане е : Вие като българин за кого бихте гласували на американските избори?

Гласуването ще се проведе на 2 ноември 2004 г. от 14.00 до 20.00 часа в Център за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" 15 в София. Всеки решил да вземе участие в нашата инициатива може да пусне своята бюлетина за един от двамата кандидати-сегашния президент Джордж Буш или претендента-демократ Джон Кери. Гласуването може да става и по Интернет, на адрес www.redhouse-sofia.org или с изпращане на електронно писмо на адрес: [email protected] като в полето "subject" изпишете Буш или Кери.

Вотът е таен. Резултатите ще бъдат обявени на 3 ноември 2004 г.

Споделяне

Още от България