Още объркани обяснения от БСП на въпроса "КОЙ?":

Гласувалите за Пеевски всъщност били против него

Татяна Буруджиева от левицата съветва Орешарски: "Ако не си в медиите, просто те няма"

Татяна Буруджиева. Сн. БГНЕС

Разговорът за назначението на Делян Пеевски няма да затихне, защото "предложението за това назначение раздели обществото", коментира пред в. "24 часа" народният представител от БСП и шеф на кабинета на Сергей Станишев Татяна Буруджиева.

"Най-интересното беше, че дори тези, които гласуваха "за" (назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС – бел. ред), бяха на страната на онези, които протестираха срещу него", продължи Буруджиева.

Веднага след избирането на медийния магнат за председател на агенцията народни представители от левицата многократно обясниха, че се чувствали "мръсни".

Никой от тях обаче не се осмели да каже на глас как са били принудени да подкрепят номинацията. Всички депутати отказваха коментар с мотива, че това било "трудно, но все пак партийно решение".

Без да изпада в подробности и да пояснява какво има предвид, Буруджиева заяви още, че лидерът на левицата всъщност е казал чие е било предложението Пеевски да оглави ДАНС. И тя обаче не продължи нататък и не отговори кое е вярно - дали твърдението на левицата, че идеята е била на ДПС, или последвалото оправдание, че всъщност скандалната кандидатура на депутата от движението е била обща.

"На тези въпроси трябва да отговарят хората, които са вземали решения. Когато е въпрос на криза, а решението за Пеевски беше кризисно, правилото е, че трябва бързо да се даде ясен отговор", каза Буруджиева.

"Затова ще се говори още дълго - защото каквото и да се каже след това, остава усещането, че все не е това само защото не си дал навреме ясен отговор. Много е важно да не пропуснеш момента да направиш или кажеш някои неща. Каквото и да се каже, пак ще има неудовлетворени. И пак ще се задават въпроси", отбегна конкретния отговор Буруджиева.

Буруджиева отправя съвет и към министър-председателя Пламен Орешарски "да започне да говори".

"...ако не си в медиите, просто те няма, все едно нищо не правиш. Освен това България е парламентарна република и ако искаме да е такава, трябва да разберем, че нещата произтичат от парламента, включително и премиерът. Но липсата му в медиите независимо от срещите, които прави с протестиращи, със съсловия, от обиколките му из страната, не могат да създадат общото усещане, че има министър-председател. Което само по себе си се отразява и на това как се интерпретира какво представлява той - дали взема самостоятелно решенията. Неслучайно колкото повече той липсва, толкова повече се задълбочава разговорът Кой? Това е нормалният ефект в едно медийно общество", разсъждава Буруджиева.

Споделяне

Още по темата

Още от България