Главният мост във Варшава горя 12 часа

Дванадесет часа продължи битката с огъня, сн. ЕПА/БГНЕС

След дванадесетчасови усилия полските пожарникари успяха да потушат пожара на главния мост във Варшава – моста Лазенковски, предаде Франс прес в неделя.

Пожарът избухна в 16.30 ч по Гринуич в събота и беше потушен едва в 4.30 ч. в неделнята сутрин. Огнеборците продължават да наблюдават обекта, за да не се разпали огънят отново, обясни говорител на полската Противопожарна служба.

В операцията по потушаването на огъня са участвали 144 пожарникари. Те се бореха с пламъците от двете страни на река Висла, както и от шлеп, от който пожарникарите обливаха моста със струи вода.

Предполага се, че огънят се е разгорял под моста на десния бряг на реката. Първо се запалили дъски, складирани под моста с цел неговото обновяване. После огънят се разпространил към стълбовете и дървените елементи на съоръжението.

Експерти ще направят оценка на състоянието на моста, но щетите се очертават сериозни. Повредени са телекомуникационни кабели, електропроводни и газопроводни връзки, според първите информации.

Няма жертви, но движението по моста беше отклонено по другите мостове в града.

Мостът вече пострада от пожар веднага след построяването му през 1974 година. Втори пожар имаше на 23 октомври 1975 г., припомня агенцията

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?