Главният прокурор бе набъркан в скандал с евтина вила

Имот в Родопите, предлаган за 70 000 евро, е купен от Цацаров за 30 000 евро

Вилата

Главният прокурор Сотир Цацаров си е купил двуетажна вила в курорта Свети Константин над Пещера за съмнително малко пари, съобщи "Биволъ", позовавайки се на данни от Имотния регистър. Сделката е сключена на 26 ноември 2018 г.

От публикувания от сайта нотариален акт се вижда, че сделката е изповядана на цена от 30 хил. евро, която е платена по банков път. Според нотариалния акт данъчната оценка на имота е 22.7 хил. лв.

Обявата за същия имот е публикувана в интернет през септември 2018 г. Цената, която се търси от продавача, е повече от два пъти по-голяма - 70 000 евро, съобщава "Капитал".

"Вилата е нов строеж, намира се в курорта Свети Константин. Летовището е едно от най- живописните места в Родопите, намира се на 1400 м надморска височина. В непосредствена близост са язовир "Батак", язовир "Доспат",Триградското ждрело и др. Курортът е на 16 км от град Пещера, на 62 км от град Пловдив и на 140 км от град София. Вилата се състои от 2 етажа плюс избено помещение. Първият етаж включва: хол, камина, кухненски бокс, трапезария, баня, тоалетна, тераса. Вторият етаж включва: 3 спални, 2 тераси, баня и тоалетна", се казва в обявата.

Къщите в летовището са построени с право на строеж, тъй като земята е общинска собственост. Купувачът няма права върху терена.

Пред "Капитал" местният бизнесмен Костадин Джаров, който е продал вилата на Цацаров, казва, че цената е била 30 000 евро. Той е искал да продаде къщата от пет-шест години и цените били паднали значително. По думите му в района има още една вила, която се продава за 30 000 евро.

В прокуратура извършва серия от проверки покрай скандала "Апартаментгейт". Тя трябва да установи дали има нарушения при имотните сделки на хората от високите етажи на властта.

Пловдивският адвокат Стефан Левашки пише във Фейсбук, че има вила в близост до тази на главния прокурор. Имал интерес да я купи и тази. Той се поинтересувал за цената, но му е било казано, че струва 75 000 евро.

"Както знаете, аз съм израсъл на този курорт. Нашата вила е построена от прадядо ми през 1926 година. Въпросната вила е на 200 метра от нашата и се продаваше от няколко години, имаше табела с телефон за връзка. Тъй като проявявах интерес към нея, лично звъннах миналото лято, за да се информирам за цената. Бе ми обявена цена от 75 000 евро. Съпругата ми Елена Левашка е свидетел, бяхме заеднo, когато се обадих. Е и кучето Рашко беше с нас, но по разбираеми причини няма как да свидетелства. Не знам, приятели, някои хора са си родени с късмет", пише Левашки.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?