Главният прокурор на Ню Йорк разследва бизнеспроекти на Тръмп

Главният прокурор на Ню Йорк разследва бизнеспроекти на Тръмп

Главният прокурор на Ню Йорк разследва връзките между Дойче банк, Инвестърс банк и няколко проекта на Организацията Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на вестник "Ню Йорк таймс".

Офисът на главния прокурор на Ню Йорк е изпратил снощи призовки на банките, като по този начин се създава нова линия на разследване на отношенията между Дойче банк и Тръмп, отбелязва вестникът.

Контролираната от демократите Комисия по разузнаването и Комисия по финансовите услуги към Конгреса разследват финансите на президента Доналд Тръмп и компаниите му, включително връзките му с Дойче банк, една от най-големите финансови институции в света.

Дойче банк е заела на Организацията Тръмп стотици милиони долари за начинания в областта на недвижимите имоти и е един от малцината кредитори, дали огромни суми в заем на Тръмп след поредицата от банкрути в бизнеса му с хотели и казина през 90-те години.

Според "Ню Йорк таймс" новото разследване спрямо Дойче банк е провокирано от дадените пред Конгреса показания на бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Коен заяви пред Конгреса, че Тръмп е изготвял документи, в които е завишавал цените на притежаваните от него активи. Бившият адвокат представи копия от документите, които по неговите твърдения били предоставени на Дойче банк.

Инвестърс банк от своя страна получи призовка заради документи във връзка със спонсорирания от нея проект Тръмп Парк Авеню, отбелязва американското издание.

Споделяне

Още от Свят