Главният прокурор няма данни за покушение над ген. Бойко Борисов

Няма данни за опит за покушение срещу главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, заяви главният прокурор Никола Филчев.

"Нямам данни за нищо", лаконично отговори Филчев по повод днешна публикация в "168 часа", че смъртната присъда за генерала и за шефа на прокуратурата в Амстердам Коос Плоой е била издадена от арестувания у нас мафиот Сретен Йосич, който в момента е в холандски затвор.

Вътрешният министър Георги Петканов отказа да коментира и не отговори дали имат данни и сигнали за заплахи или опит за убийство на Бойко Борисов.

Според източници от НСБОП, цитирани в седмичника, през август 2003 година на ГКПП-Калотина е бил задържано "мулето", което е вкарало у нас два гранатомета, с които да бъде извършено убийството по заповед на Сретен Йосич. Шиптърът бил екстрадиран в Сърбия с десетгодишна забрана да напуска страната.

Арестът станал след като от прокуратурата в Холандия предупредили НСБОП след като получили анонимен сигнал за заплаха срещу прокурора Поой и други, работили за задържането на Йосич.

По-късно в Холандия е бил задържан друг мъж, ангажиран с мократа поръчка.

"В случая адекватната намеса на НСБОП спаси главата на генерала", заявява неназован офицер от МВР пред вестника. Самият ген. Борисов е отказал коментар.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: