Главният прокурор се "евакуира" с аларма от заседанието на ВСС

Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров използва включилата се без видима причина аларма в сградата на Висшия съдебен съвет, за да напусне заседанието му през задния вход, заобикаляйки очакващите го журналисти. Представителите на медиите бяха "завардили" централния вход на сградата заради многото натрупали се въпроси към ръководителя на държавното обвинение, но този път той не пожела да даде допълнителна информация по делата от голям обществен интерес.

Преди два дни военната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров за източване на близо 5 милиона лева.

В четвъртък бе публикуван и безпрецедентен анализ на делата за корупция, водени срещу политици, магистрати и полицаи. В него се признава за проблемите, които прокуратурата има с обвързаността между политиците и медиите, което създава пречки пред разследването на важни за обществото случаи. Междувременно изтекоха и СРС-та, които разкриват лобизма сред прокурорите при избора на техните представители във ВСС.

По неофициална информация Цацаров е влязъл в сградата на Висшия съдебен съвет преди 8.30 часа сутринта, повече от час преди началото на заседанието му. С това той избегна и журналистите, и съмнителния протест, който започна пред ВСС в 8.30 часа

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?