Главният редактор на "Портал Европа" пребит в дома си

Главният редактор на "Портал Европа" пребит в дома си

 

Поредно посегателство над журналист у нас - главният редактор на електронното издание "Портал Европа" Огнян Бояджиев е бил нападнат и пребит в дома си.

Инцидентът е станал в събота вечерта около 23 часа, когато неизвестни нападатели проникнали с взлом в апартамента на Бояджиев в столичния квартал "Иван Вазов". По първоначална информация двамата мъже пребили журналиста и му нанесли порезни рани. След това откраднали лични вещи и дебитни карти, заключили апартамента и избягали.

Полицията отхвърля възможността нападението да е свързано с работата на Бояджиев. Позовавайки се на информация от разследването, БТА съобщава, че нападателите принудили Бояджиев да им каже кодовете на банковите си карти. Неофициално се твърди, че след инцидента от тях са теглени пари.

За да влезе полицията в дома на журналиста, се наложило да бъде извикана пожарната, за да бъде разбита входната врата.

34-годишният Бояджиев е откаран във ВМА със загуба на кръв от нараняванията. Състоянието му вече е стабилно. По случая се води разследване, но причините за нападението досега са неизвестни.

Над три години Огнян Бояджиев е главен редактор на "Портал Европа", най-голямото електронно издание за европейска интерграция под егидата на Европейския институт. Преди това е бил главен редактор на българската редакция на "Радио Франс ентернасионал", работил е като журналист в бТВ, където е първият водещ на предаването "Тази сутрин", както и в БНР, където е бил автор на предаването "Закуска на тревата".

Това е второто жестоко нападение над журналист в България в рамките на една година, след като главният редактор на сайта "Фрогнюз" Огнян Стефанов бе пребит - отново от неизвестни нападатели. Това стана на 22-ри септември миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от България