Главният секретар на МВР и директорът на полицията на визита в Израел

Главният секретар на МВР Калин Георгиев

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев заминава на работно посещение в Израел, съобщиха от МВР в неделя.

Това става ден след като Конгресът на САЩ излезе с резолюция, в която призова ЕС да признае "Хизбула" за терористична организация и декларира, че САЩ ще помогнат на България по-бързо да реши въпроса с разкриването на извършителите на атентата на летище Сарафово край Бургас, носещи почерка на ливанската организация.

Самият Израел обяви часове след атентата, че той е извършен от "Хизбула", но досега България продължава да се въздържа от официална позиция.

Според съобщението на МВР от 7 до 10 януари 2013 г. главният секретар ще има работни срещи в Йерусалим и Тел Авив. По време на посещението в Израел той ще бъде придружаван от директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Ангел Антонов и от командира на СОБТ Кирил Димов.

В програмата са предвидени срещи с министъра на обществената сигурност Ицхак Аронович и с генералния инспектор на Израелската полиция Йоханан Данино.

Ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите за развитие на двустранните отношения в областта на вътрешните работи, възможностите за разширяване и задълбочаване на експертните контакти и обмена на информация в пожарната безопасност и защитата от бедствия, се казва още в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?