Главният секретар на МВР с награда по карате

Главният секретар на МВР с награда по карате
Главният секретар на МВР Калин Георгиев бе удостоен с V дан в специалната карате – дисциплина от носителя на Х дан в стила "Суй-кен-до" (Пътят на водния юмрук) сенсей Тадаши Ямашита. Радостната вест съобщи МВР в четвъртък.

Крайно време бе традицията сред главните секретари да получават награди по карате да бъде възобновена. Началото ѝ бе положено от сегашния премиер, който бе главен секретар, след като излезе от охранителния бизнес.

За четири години начело на МВР Борисов получи огромно количество всякакви награди, включително и по карате. Главните секретари след него Илия Илиев, Валентин Петров и Павлин Димитров няма да се запомнят с умения по бойни изкуства и така традицията бе прекъсната до този момент.

Сегашният най-висш полицай също е каратист с награда.

Калин Георгиев участва в семинар, домакинстван от спортната асоциация на МВР, с инструктори по полицейска лична защита. Семинарът е ръководен от Тадаши Ямашита, който е демонстрирал специални техники, приложими в ежедневната работа на полицая.

Главният секретар е показал умения в различните видове защита от удари, техники за контрол на противника и работата с полицейска палка, добавят от МВР.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?