Главният секретар на СДС не смята да подава оставка

Категорично няма да се оттегля като главен секретар на СДС, заяви Иван Иванов който, подобно на председателя на партията Надежда Михайлова, преди местните избори беше обещал да подаде оставка, ако те бъдат изгубени.

"Казана от политик дума трябва да тежи, но трябва да се има предвид, че от момента на казването на тази дума изтича определен срок, в който се случват много неща", каза Иванов в предаването Блиц на радио Свободна Европа и Би Ти Ви .

Главният секретар е на мнение, че СДС се е "справил достойно" на тези избори и макар че не спечели в София, Надежда Михайлова е успяла да наложи СДС като първа политическа сила в дясното политическо пространство. СДС е изгубил кметската надпревара в София, но участва в управлението на града, посочи Иванов.

Зам.-председателят на партията Владимир Кисьов бе избран за председател на Столичния общински съвет с гласовете на новото дясно мнозинство в София между СДС, партията на Софиянски ССД и коалиция "Гергьовден - БЗНС - НС - ДП".

Иванов каза, че СДС ще партнира с други политически сили в дясното политическо пространство, за да спре настъплението на левицата към властта.

В същото предаване Едвин Сугарев повтори тезата си, че ако Надежда Михайлова има чувство за достойнство, би трябвало да поеме отговорността за загубата в София, а ако Иван Костов мисли за СДС, би трябвало да се оттегли незабавно и безалтернативно от политиката.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?