Глоба от 125 хил. лв. за калпавия ремонт на Цариградско шосе

Глоба от 125 хил. лв. за калпавия ремонт на Цариградско шосе

Фирмите-изпълнителки на ремонта на Цариградско шосе и на малките улички в различни квартали са глобени общо с около 150 хил. лв. от Столична община. Това съобщи в четвъртък кметът на София Бойко Борисов.

Дружеството “Пътища и съоръжения”е санкционирано със 125 хил.лв. заради некачественото изпълнение на ремонта и получените в резултат на това дефектите по ремонтираната настилка на булеварда, констатирани с протокол на държавната лаборатория. “До този момент фирмата не е получила нито една стотинка от общината”, заяви Борисов. Той даде месец срок на дружеството да оправи булеварда. То ще получи дължимите от общината 750 хил. лв. за ремонта, когато фирмата отстрани дефектите. Новите работи по настилката ще се извършват, за да не се блокира отново движението в София, уточни Борисов.
Столичният кмет е издал заповед и  глоби на още три фирми, извършвали текущите ремонти на асфалта, на паважите и на тротоарните настилки. “Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство”е санкционирана с 8 357 лева, “Сдружение Пътища и съоръжения” ЕАД – с 5 960 лева, а “Сдружение Пътища” е отнесло глоба от 11 135 лева. Финансовите санкции са във връзка със закъснението през месец юли на ремонтите на малките улички в различните квартали.

Борисов посочи, че една от причините за закъсненията в ремонтите е и забраната за преминаването на тежки камиони в големите горещини. Ремонтите обаче вече се движат по график, допълни кметът. Той каза още, че фирмите–изпълнители са се оплакали, че на много места районните кметове не са съдействали по никакъв начин.

Предстоят ремонтите на ул. “Първа българска армия”, а строителните работи по  ул. “Цар Борис” се отлагат, тъй като трябва да се осигури обходен маршрут, каза още Борисов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?