Глоба от 130 000 лв. за некачествен асфалт в София

Глоба от 130 000 лв. за некачествен асфалт в София

Глоба от 130 000 лв. ще наложи Столичната община на фирмата, асфалтира част от софийския бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов". Причината е, че новата настилка на двете трасета е положена некачествено. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във вторник.

Глобата ще бъде наложена на фирмата "Пътища и съоръжения". Общината няма да плати и работа на фирмата на стойност 553 000 лв. Освен това общината няма да се разплати с изпълнителя, докато не положи настилката качествено.

„Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент“, обясни кметът.
Ремонтът на двата булеварда струва около 3 млн. лв. и върви от началото на юни като към момента не е ясно кога ще приключи.

Преди десет години "Пътища и съоръжения" беше глобена от общината заради некачествения ремонт на бул. "Цариградско шосе". Тогава булевардът беше наречен "Цариградско море" заради вълните, които се образуваха след преасфалтирането.

Във вторник Фандъкова каза още, че е правила проверка и на друг голям пътен ремонт в столицата - този на бул. "Дондуков". До 15 септември трябвало да бъде пуснато движението по участъците от ул. „Сердика“ до ул. „Раковски“ и от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Затворена ще остане отсечката между ул. „Раковски“ и бул. „Васил Левски“.

Според кметът частичното отваряне на булеварда ще облекчи малко трафика. Ремонтът трябвало да приключи окончателно до края на октомври. Работата се забавила заради споровете каква настилка да се положи - асфалт или павета. В крайна сметка след заповед на Министерството на културата се реши да се запазят паветата.

Споделяне

Още по темата

Още от България