″Глобъл Файнанс″ определи ″Райфайзен″ за най-добра банка в ЦИЕ

Престижното американско финансово списание ″Глобъл Файнанс″ (Global Finance) определи ″Райфайзен Централбанк″ (РЦБ) - Австрия и дъщерната ѝ компания ″Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг″ за най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2009 г, съобщиха от ″Райфайзен – България″.

Банката печели наградата за четвърти път, като за последните седем години това е шестото ѝ отличие за дейността ѝ в региона.

″Глобъл Файнанс″ определи и дъщерните банки на ″Райфайзен″ в Босна и Херцеговина, Косово, Словакия и Сърбия за ″най-добра банка″ на съответния пазар, а РЦБ вече получи отличието за “Най-добра банка” в Австрия през февруари 2010 г.

РЦБ е централната институция на австрийската банкова група ″Райфайзен″ е най-голямата банкова група в страната. Тя е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и приема Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за свой вътрешен пазар. РЦБ е единствената австрийска банка с глобална мрежа от офиси, която покрива всички важни световни финансови центрове. Тя оперира и в Азия чрез клонове и представителни офиси.

Чрез дъщерното си дружество ″Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг″ АГ, което се търгува на фондовата борса, РЦБ управлява една от най-големите банкови мрежи в ЦИЕ.

Споделяне

Още от Европа