Global Finance определи “Булбанк” за най-добрата банка на България

Булбанк бе определена за най-добрата банка в България в годишното проучване “Най-добри банки в развиващите се пазари 2007” на международното финансово издание Global Finance, съобщиха от Булбанк в сряда.  Класацията ще бъде публикувана официално в в началото на май. Списанието избира най-добрите банки в държавите от Централна и Източна Европа на базата на критерии, които включват ръст на активите, стратегически отношения, реализиране на печалби, обслужване на клиенти, конкурентни цени и иновативност  на продуктите.

Проучването на Global Finance и резултатът от него е още едно доказателство за отличните ни позиции в България. Благодарение на обединението на Булбанк, Ейч Ви Би Банк Биохим и Хеброс Банк, УниКредит Груп е водещият банков играч в в страната, коментира изпълнителният директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.

УниКредит Груп и банките ѝ в ЦИЕ имат повече от 250 награди като признание за постиженията във всяка от страните от региона. В България УниКредит в момента е “Най-добра банка” според Euromoney, както и “Най-добър попечител (custodian)” според Global Custodian. Всички дъщерни банки от групата са получавали награди в областта на попечителските услуги, търговското финансиране, проектното финансиране и др., се казва в съобщението от Булбанк.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?