"Глобал табако" получи разрешение преработка на тютюн

"Глобал табако" получи разрешение преработка на тютюн

Специално регистрираното дружество "Глобал табако" ООД получи разрешение за промишлена обработка на тютюн, съобщи правителствената информационна служба.

В съобщението лаконично е посочено, че фирмата разполага с необходимите производствени мощности за промишлена обработка на тютюн и отговаря изцяло на условията.

За да бъде издадено разрешение за промишлена обработка на тютюн кандидатите трябва да разполагат с технически и технологични възможности за промишлена обработка и за формиране на еднородни по качество партиди, отговарящи на съответните типове и произходи от Закона за тютюна и тютюневите изделия, е посочено още в съобщението.

От не го не става ясно нито къде са производствените бази на компанията, както и дали ще произвежда цигари. Mediapool не успя да се свърже със собствениците на фирмата.

Дружеството "Глобал табако" е основано през лятото на 2014 г. с капитал от 50 хил. лв. При учредяването му акционери са пловдивския адвокат Андрей Любомиров Атанасов, който държи половината от акциите. Останалите са собственост на Георги Стефанов Стефанов.

В края на миналата година Андрей Атанасов продава 10% от дела си на "Еманоил Манос" ООД, а останалите 40% на "Финанс инвестмънт" на Стефан Георгиев Стефанов, който е баща на Георги Стефанов.

Компанията "Емануил Манос" е регистрирана в Първомай и е собственост на гръка Емануил Донис и на Стела Иванова, показва справка в търговския регистър.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?