Глобената агенция за недвижими имоти обвини конкурентите си в монопол

Агенцията за недвижими имоти “Соурс” съобщи в петък, че ще обжалва глобата на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто общ размер е от 16 хиляди лева за фирмата и служителите  Вили Кормева, Красимир Димитров, Савина Танчева и Радостин Хаджииванов.

Според проверката на КЗК, “Соурс” са злоупотребили с фирмена информация, която е представлявала търговска тайна на друга агенция за бизнес имоти “Фортън Интернешънъл”. По данни на антимонополния орган четиримата служители на глобената фирма са бивши служители на “Фортън” и са разпространявали оферти до клиенти на старата си фирма от свое име. Проверката е обхванала имоти в близост до бъдещия проект “София еърпорт център”, който се управлява именно от “Фортън”.

От “Соурс” уточниха, че поверителната информация, за която става дума в решението на комисията, е общодостъпна и публична. Това са скици на парцели по градоустройствения план в непосредствена близост до бизнес комплекса “София Еърпорт център”, уточняват от санкционираната фирма. Служителите на агенцията за недвижими имоти обясниха, че всеки професионалист на пазара на имоти може да получи тази информация от официални държавни и частни институции и от Интернет.

Според агенцията, голямата компания “Фортън Интърнешънъл” се опитва да налага рестрикции и монопол на свободния пазар на имоти в България.

Споделяне

Още от Имоти

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?