Глобеният за дъмпинг Марешки подкрепя протеста срещу поскъпването на горивата

Веселин Марешки, Снимка: Архив

Лидерът на подкрепящата управлението партия "Воля" Веселин Марешки, който е и зам.-председател на парламента, коментира в профила си във Фейсбук, че подкрепя протеста срещу поскъпването на горивата.

Марешки твърди, че преди повече от година е предупреждавал, че "картелът" в горивата ще вдигне цените.

В същото време, Комисията за защита на конкуренцията не откри картел при проверката си в сектор "Горива", но пък откри дъмпингови цени в част от обектите на Марешки. През август комисията гласува глоба в размер на 175 400 лв. на една от фирмите на бизнесмена, след което той обяви, че ще обжалва санкцията.

"Разбира се, че подкрепям недоволните, но ще коментирам и друго. Не обичам фразата "аз казах ли ви", но в случая е на място. Колко пъти преди повече от година предупреждавах, че ако гласувате за партиите от статуквото, това ще се случи? "Каквото поръчаш, такова ти сервират". "Воля" отправи много ясни послания какво ще направим с цените на горивата, ако спечелим изборите. За съжаление, повечето хора отново се довериха на онези, които по един или друг начин са свързани с картела и си затварят очите, когато той съдира кожата на народа", коментира Марешки.

Той твърди, че "има готов план срещу картела в горивата и ако избирателите му дадат доверието си на следващите избори, "Воля" ще го изпълни".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?