Глоби за хоро и разходка на кучета

Снимка: БГНЕС

Шестима души са глобени, защото играли хоро в Петрич, съобщава Нова телевизия. Семейство от Бургас пък е санкционирано с два акта от по 300 лв., понеже разхождало кучетата си в Морската градина.

Танцьорите от ромската махала в Петрич са засечени по запис, публикуван във фейсбук. Трима от тях се прибрали от чужбина преди няколко дни и декларирали, че ще спазват задължителната 14-дневна каратнина. Няколко дни по-късно обаче решили да организират празнество на улицата. Сбирката била записана и качена в социалните мрежи. Малко след полицията извършила проверка и установила кои са празнуващите. Срещу трима души са започнали разследвания за нарушаване на карантината. Един от тях ще бъде арестуван за 72 часа. Той е вече осъждан и в момента в изпитателен срок.

Мъж и жена от Бургас са глобени с по 300 лв., защото разхождали кучетата си в Морската градина. Съпрузите били засечени от полиция в парка в сряда вечерта. Униформените им обяснили, че е забранено да се разхождат домашни любимци в парка, твърдят двамата. Така разписано ограничение няма. Затворени обаче са парковете и градските градини. Затова им били написани два акта за по 300 лева. Глобените казват, че ще обжалват.

Това са поредните санкции. Преди десетина дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че стотици хора са глобени с по 5 хил. лв. След това парламентът реши, че глобите трябва да бъдат намалени на 300 лв. за първо провинение и 1000 лв. за всяко следващо.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?