Глобул пусна видео разговори и безплатни минути за предплатена услуга

Глобул пусна видео разговори и безплатни минути за предплатена услуга

Четири нови услуги представи Глобул при откриването на Международния технически панаир в Пловдив в понеделник.

Операторът стартира първите си услуги, базирани на UMTS-мрежата от „трето поколение” (3G). Тя ще е активна на територията на София, Пловдив, Варна и Бургас, а до края на октомври ще покрие 33 на сто от населението на България.

„Видео разговор”-и засега ще може да се провеждат само с други абонати на Глобул, притежаващи 3G-апарати, но до дни се очаква да се подпише договор с “Мобилтел”, който ще позволи позвънявания и към абонати на първия GSM-оператор със съответните телефони. Тарифата за видео позвъняванията към конкурента ще са на различна тарифа.

Услугата “Видео-разговор” се активира автоматично в зоните на 3G-покритието на Глобул. Цената на минута разговор в мрежата на оператора е 59 ст. с ДДС. Промоционално обаче до края на годината първите клиенти ще разговарят във видео връзка за 29 ст. Минималното първоначално време на таксуване е според тарифния план на абоната, след което отчитането става на секунда.

Услугата “3G GLOBUL Connect Center” позволява на потребителите да ползват едновременно качествена Интернет връзка, възможност за изпращане на SMS от компютър, сигурен достъп до своята вътрешна корпоративна информация и електронната си поща и да поддържат непрекъснат контакт с колеги и клиенти навсякъде. За да се използва услугата, са необходими с GLOBUL SIM/USIM карта и 3G карта за данни (модем), включени в преносим компютър. Инсталацията е бърза и лесна и е възможна на практически всеки съвременен преносим компютър.

Три GPRS-пакета за използване на услугата “3G GLOBUL Connect Center”, предлага компанията. Цената на всеки пакет е 199 лв. при подписване на двугодишен договор и 299 лв. при подписване на едногодишен договор и съдържа РС карта Huawei E620 c Data SIM. Пакетът GPRS 50 е с месечна такса от 42 лв. с включени 50МВ трафик, а след тяхното изчерпването цената е 1,20 лв./МВ. Пакетът GPRS 100 предлага включени 100МВ и цена от 0,84 лв./ МВ след тяхното изчерпване при месечна такса от 60 лв. В пакета GPRS 250 са включени 250 МВ трафик при месечна такса от 72 лв. и цена от 0,60 лв./МВ след изчерпването на включените МВ.

На Пловдивския панаир за пръв път на мобилния пазар бяха представени безплатни минути в предплатен пакет. Със стартовия пакет “b-connect EXTREME” за 9,99 лв., потребителите на предплатени услуги освен включено време за разговори получават и до 320 безплатни минути. Досега тази привилегия бе само за абонатите на договор. При активирането на пакета потребителят получава 5 лв. време за разговори и 20 безплатни минути за разговори в мрежата на Глобул. Допълнителните безплатни обаждания идват с първото презареждане, според стойността му. Ако е между 4 и 14 лв. бонусът е по 5 безплатни минути в продължение на 12 месеца. Ако зареждането е между 15 и 39 лв., броят на безплатните минути е 15 месечно. По 25 минути месечно без пари ще ползват онези, които вкарат над 40 лв. в картата си.

Първото презареждане трябва да бъде направено до 30 април 2007 г., а безплатните минути се получават за първи път до 14 дни след първото презареждане.

Телекомът пусна и развлекателна услуга “FUN CALL”, в която се заменя сигналът „свободно с мелодия по негов избор, която може да е различна за търсещите го абонати. Всеки, независимо дали е на договор или ползва предплатена услуга, може да си активира услугата със SMS. Месечната такса е 60 ст. с ДДС, която или се начислява в сметката или се приспада от аванса на абоната. Стойността на избраните мелодии варира между 0,60 лв. и 2,40 лв. За първите два месеца след активирането на услугата абонатите няма да плащат такса.

Споделяне

Още от Бизнес