"Глобул" вече е "Теленор"

Промяната тръгна с нови абонаментни планове и обещание за равнопоставеност на стари и нови клиенти

"Глобул" вече е "Теленор"

Марката "Глобул" вече е история, след като от вторник телекомът вече се нарича "Теленор". Промяната е очаквана и е резултат на извършената миналата година сделка по придобиването на мобилния оператор срещу 717 млн. евро от норвежката "Теленор Груп", която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има над 176 милиона абонати.

Под мотото "Ново начало, нови планове" телекомът представи новите си предложения към стари и нови клиенти и обеща те вече да получават равнопоставени оферти за разлика от общото поведение на пазара за привличане на нови потребители с по-атрактивни планове..

Промяната не изисква от клиентите нито преподписване на договорите, нито смяна на SIM-картите, запазват се и досегашните номера, казаха от дружеството.

Логото, цветовата схема и корпоративната идентичност на "Теленор Груп" ще бъдат включени в дизайна на всички продукти и услуги на "Теленор България", както вече ще се нарича дружеството оператор на мрежата. Промяна ще има на уебсайта на оператора и мобилния портал, както и във всички 250 магазина на компанията в страната, които ще бъдат обновени в близките месеци.

Амбициозната програма за обновяване и подобрение на мрежата на оператора, която "Теленор" стартира през април тази година продължава по план, казаха от дружеството. Към края на септември, около 40% от нейната мрежа е подменена и проектът се очаква да приключи по график през първата половина на 2015 г.

"Инвестициите на "Теленор Груп" в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на "Теленор Груп", каза пред журналисти изпълнителният вицепрезидент на компанията Хил-Мортен Йонсен по време на пресконференцията.

Директорът на българския оператор Стайн-Ерик Велан допълни, че се отбелязва началото на нова ера не само в историята на компанията, но и на целия телекомуникационен сектор в България.

"Теленор" ще бъде и първият български мобилен оператор, който ще предложи равнопоставеност между всички свои клиенти – както нови, така и настоящи. Това означава, че всеки наш клиент ще има равен и безпрепятствен достъп до всички наши търговски предложения и промоции, както и до най-новите и търсени модели мобилни устройства, предлагани от "Теленор", на еднаква цена и при равни условия”, каза Велан.

Операторът представи и новите си абонаментни планове "Теленор Резерв", предлагащи запас от минути и мегабайти, активиращ се след изчерпването на включените в сметката. След изчерпване на резерва, той може да бъде презареден на изключително атрактивни цени.

Велан обяви още, че "Теленор" скоро официално ще предложи iPhone 6 и iPhone 6 plus на българския пазар на изключително конкурентни цени, тъй като операторът е изключителен представител на "Епъл" (Apple) на българския пазар. В момента тези две мобилни устройства се предлагат от "Мобилтел".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?