Годината на България в Русия закрита с обещания за "ново качество в отношенията"

Късно в четвъртък вечерта в Москва официално бе закрита Годината на България в Русия. Това стана на тържествена церемония в Държавния театър на естрадата с концерт на фолклорния ансамбъл "Филип Кутев", съобщиха от Министерството на културата.

Приветствено слово произнесе зам.-министърът на културата Тодор Чобанов. "България и Русия черпят духовност от един източник. Израз на това бе размяната на национални години - на Русия в България през 2008 г. и на България в Русия

през 2009 г. Тези две значими прояви за сетен път доказаха, че нашите две страни са наистина крепости на духовността", заяви той, цитиран от пресцентъра на министерството.

"Тези две събития, взети в тяхното единство, във всичките им измерения и аспекти - политически, икономически и културни, са кулминацията на неколкогодишните ни усилия - не просто да възстановим, но и да придадем ново качество на нашите двустранни отношения", допълни още зам.-министър Чобанов.

"Организирането на тези мащабни прояви е доказателство за духовния мост, който свързва народите на нашите страни и наше задължение е не само да съхраним хилядолетната духовна близост, но и да я зареждаме от нови източници на сила и енергия", каза в заключение Тодор Чобанов.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?