Големи промени в движението на влаковете през Горна Оряховица

Сериозни промени в движението на влаковете през Горна Оряховица ще има в периода 18-29 октомври, съобщиха от БДЖ в сряда. Причината е, че Националната компания “Железопътна инфраструктура” ще ремонтира линията между Самоводене и Велико Търново. Два пътнически влака между Стара Загора и Горна Оряховица ще бъдат напълно отменени през този период. Други 12 пътнически и 4 бързи ще се движат със съкратен маршрут само до Велико Търново и Горна Оряховица.

Влаковете, които обслужват разстоянието между Русе и Димитровград, сега ще се движат само между Велико Търново и Димитровград. Два допълнителни бързи влака ще покриват остатъка от маршрута Горна Оряховица и Русе. По съкратен маршрут ще се движат и 12 пътнически влака между Русе и Стара Загора, Свищов и Велико Търново, Плачковци и Бяла, Плачковци и Русе, Горна Оряховица и Царева ливада. Девет допълнителни пътнически влака ще обслужват клиентите по направленията на юг от Велико Търново и на север от Горна Оряховица.

За клиентите на железопътната компания ще се осигурят автобуси между Горна Оряхово и Велико Търново.

През този период ще бъде променен и маршрутът на двата международни влака между Истанбул и Букурещ. Те ще се движат през Ямбол, Карнобат, Шумен и Каспичан, вместо през Велико Търново и Горна Оряховица.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?