Големи шведски компании влязоха в новоучредената българо-шведската търговска камара

Едни от най-големите шведски компании станаха учредители на българо-шведската търговска камара, която бе официално открита в четвъртък.

На откриването дойдоха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, посланикът на Кралство Швеция Бертил Рот, зам.-председателят на парламентарната комисия по търговията и промишлеността на Швеция Томас Уструс.

Председателят на новоучредената търговска камара Йоран Свенсон обяви официалния старт на организацията.

Целта ни е да бъдем връзката между нашите членове и организациите, чиито решения влияят върху икономическия живот между България и Швеция. Стремежът ни е да се превърнем в доверен партньор за дискусия с двете правителства и други организации, като по този начин влияем положително върху въпросите от общ интерес за българския и шведския бизнес, заяви при откриването на камарата Йоран Свенсон.

Българо-шведската търговска камара бе официално регистрирана на 28 декември 2006 година. Деветте шведски компании основателки са едни от най-големите в Швеция и в Европа - Ей Би Би (ABB), “Алфа Лавал” (Alfa Laval), “Астра Зенека” (Astra Zeneca), “Атлас Копко” (Atlas Copco), “Ериксон телекомюникейшънс” (Ericsson Telecommunication), СААБ (Saab), Ес Ка Еф (SKF), “Таймлайн” (TimeLine) и “Волво Тръкс” (Volvo Trucks).

Българо-шведската търговска камара се ползва с много силната подкрепа на посолството на Кралство Швеция в София и на Шведския търговски съвет. Камарата е отворена за членство към български и шведски компании или лица, които участват в икономическия живот между двете страни и споделят нейните цели.

Споделяне

Още от България