Големия Маргин пак е зад решетките

Големия Маргин пак е зад решетките
Софийският Апелативен съд прати в ареста Красимир Маринов – Големия Маргин. Там остава и Стефан Бонев – Сако, а "дясната му ръка" Милен Алексиев ще му прави компания. Маргина и Сако са обвинени за създаването на престъпна група за разпространение на наркотици.

Първоначално Маргина бе пуснат от Софийския градски съд (СГС) срещу подписка, тъй като срещу него имаше само един свидетел – Тихомир Георгиев, който използвал "цинично" прокуратурата, за да облекчи собственото си положение. Първоинстанционният съд пусна от ареста и Милен Алексиев поради липса на достатъчно доказателства.

Преди гледането на мярката на втора инстанция обаче, прокуратурата внесе два тома нови доказателства. В тях са показанията на четирима анонимни свидетели и на двама защитени.

За никого обаче не е тайна кои са анонимните и защитените свидетели.

Миналия петък МВР арестува петима души, които бяха обявени за част от наркоструктурата на Маргина и Сако. Това са известните с прякорите си дилъри Душманина, Шашавия, Банана, Върбан и Кабарата. Те бяха задържани за 72 часа и се смяташе, че обвинението ще поиска постоянното им задържане. Вместо това обаче те бяха пуснати срещу гаранции от по 1000 лева, само ден след като СГС освободи Маргина и Алексиев.

Още тогава изтече информация, че петимата са освободени срещу символичните гаранции от по 1000 лева, тъй като са склонили да свидетелстват срещу ръководителя и "изпълнителния директор" на наркострукрурата.

Обвинението срещу Маргина, че е бил ръководител на организираната престъпна група, бе повдигнато на 14 януари, часове преди съдът да го освободи от ареста по обвинението за подбудителството на убийството на Боби Цанков. По повод това решение на съда градският прокурор Николай Кокинов коментира: "Умните прокурори не коментират съдебните решения". Сега Кокинов със задоволство каза: "Умните прокурори аплодират правилните съдебни решения".

Адвокат Марин Марковски, който защитава Сако, обаче заяви, че няма доказателства и че показанията на свидетелите са объркани. По думите му в кориците на делото не са приложени специални разузнавателни средства. Кокинов обаче твърди, че има такива.

След като съдът се произнесе, Маргина и Алексиев, които дойдоха като свободни граждани, бяха изведени с белезници от залата и откарани в следствения арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?